Volám sa Silvia, som žena môjho milovaného manžela Milana, obaja pochádzame z mesta Vrbové. Môj manžel bol celým svojím srdcom kamionista, je otcom dvoch dospelých detí a dedko malého vnúčika Matejka.

Jedného dňa však prišiel zvrat a z vášnivého kamionistu sa stal ťažko komatický pacient, ktorý potrebuje 24-hodinovú starostlivosť na lôžku.

V jeden neskorý večer začal pociťovať zatiaľ ešte miernu bolesť na hrudníku. V ten moment sme sadli do auta a išli sme do nemocnice. Po príchode do nemocnice odpadol do bezvedomia, kde po 25-minútovej resuscitácii sa podarilo doktorom dostať môjho muža do stabilizovaného stavu.

Doktor nám povedal, že môj muž dostal infarkt myokardu, čo si žiaľ odniesol jeho mozog, ktorý bol dlhšie neokysličený. Okamžite bol prevezený do Bratislavy do NUSCH, kde mu nad ránom urobili stent srdiečka, no mozog stále nereagoval. K celkovému stavu sa pridružili komplikácie, ako zápal pľúc a ďalšie infekcie a tak bol odkázaný na dýchací prístroj a na 24-hodinový monitoring tela.

Po vyšetrení srdiečka môjho muža previezli do Trnavy na ARO, kde mu zaviedli po pár dňoch tracheostómiu. Stav bol žiaľ stále nemenný. Po ďalšom týždni ho previezli na interné oddelenie v Piešťanoch, kde ďalej bojoval o život.

Jeho celkový stav zhoršuje aj nevyliečiteľná reumatická choroba, trpí bolesťami kĺbov na rukách pri každom pohybe.

Keďze doma nemáme možnosť 24-hodinovej starostlivosti a nie sú na to finančné prostriedky, bol prevezený do Hospicu Milosrdných sestier v Trenčine, kde je lepšia starostlivosť.

Pobyt v Hospici je len dočasný a na zotavenie môjho muža je potrebný pobyt v rehabilitačnom centre a hyperbarické komory.

Preto budeme vďační za akúkoľvek finančnú pomoc. Pre môjho manžela sme zriadili transparentný účet v Slovenskej Sporiteľni s názvom „MILANKOVE PREBUDENIE“

Číslo účtu je

SK72 0900 0000 0051 8113 6240

Odkaz na účet je

TRANSPARENTNÝ ÚČET

Za každý dar zo srdca ĎAKUJEME